Suosittuja tanssikilpailuja

Maailmalla ja myös Suomessa järjestetään vuosittain lukuisia erilaisia tanssikilpailuja, jotka keräävät runsaasti niin osanottajia kuin yleisöäkin. Monesta lajista järjestetään runsaasti pienempiä kilpailuja, omat suomenmestaruuskilpailut ja lisäksi tietysti kansainvälisiä kilpailuja. Suosituimpiin suomalaisiin tanssikilpailuihin kuuluvat muun muassa kilpatanssikilpailu Finland Open sekä julkkiksille järjestettävä TV-show Tanssii tähtien kanssa.

Finland Open on tanssikilpailutapahtuma, jossa kilpaillaan vakio- ja latinalaistanssin mestaruudesta. Vuonna 2015 kilpailu järjestetään Helsingissä 6. – 8.maaliskuuta ja kilpailu sisältää sarjat erikseen niin lapsille, junioreille, aloittelijoille, nuorisolle kuin senioreillekin. Kilpailu on erittäin suosittu kilpatanssin harrastajien keskuudessa. Vuonna 2015 järjestetään myös Sibeliuksen 150-vuotispäivän kunniaksi SIB Dance Sibelius –tanssikilpailu ja tanssikatselmus Hämeenlinnassa. Tapahtuma kerää yhteen eri tanssilajien harrastajia ympäri Suomen. Tapahtuman ideana on, että eri tanssilajien harrastajat kokoavat kilpailunumeronsa kokonaan tai osittain jonkin Sibeliuksen sävellyksen ympärille.

Myös julkisuuden henkilöille järjestetään Suomessa vuosittain oma tanssikilpailunsa, joka kerää tunnetusti valtavan määrän TV-katsojia ruudun ääreen. Tanssii tähtien kanssa on brittiformaattiin perustuva tv-ohjelma, jossa julkisuuden henkilöt opettelevat latinalais- ja vakiotansseja. Jokaista julkkista opettaa hänen parinaan tanssiva ammattilaistanssija. Ohjelman edetessä tuomaristo ja yleisö pudottavat kilpailusta yhden parin jokaisessa jaksossa. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman voittajasta, samoin kuin muistakin suurimmista ja suosituimmista tanssikilpailuista, voi myös käydä lyömässä vetoa tai arvioimassa ennakkosuosikit kertoimien perusteella Betssonin vedonlyöntisivustoilla.

Dance World Cup on kansainvälisesti erittäin suosittu vuosittain järjestettävä tanssikilpailu. Kilpailu on tarkoitettu 4 – 25-vuotiaille lapsille ja nuorille ja se on avoin kaikille ei-valtion omistamissa tanssikouluissa tanssiville harrastajille. Kilpailuluokkina toimivat Classical Ballet, Modern, Tap, Song and Dance, Street/Hip Hop ja National, joissa kaikissa taso on luonnollisesti erittäin kova. Vuonna 2015 Dance World Cup järjestetään Bucharestissa Romaniassa 28.6. – 4.7.